Шрифт:

Дизела се надбягва с автопилот

Дизела се надбягва с автопилот
07-12-2016 14:56

Интересно състезание спретнаха автомобилният пилот Павел Лефтеров и планинският бегач Кирил Николов-Дизела.

Лефтеров, който наскоро стана шампион на Германия в сериите DTC, се пусна в луда надпревара с Дизела. Николов, който скоро пък постави рекорд по маршрута Ком – Емине (4 дни, 13 часа и 5 минути) се нави да участва в тази на пръв поглед неравностойна надпревара.

Финалната линия бе сложена в Географския център на България - Габрово. Логично, пилотът тръгна от по-далечна дистанция от бегача. Лефтеров измина 22 км до Географския център, стартирайки от Габрово и съобразявайки се с ограниченията и условията по улиците в града за старта на гонката. Николов пък измина 7,6 километра от старта до финала.

Надпреварата между поканения да се снима във филма „Бензин“ Лефтеров и непримиримия бегач, неслучайно наричан Дизела, бе заснета в уникално видео. Чрез него се прави опит да се създаде продуцентска категория в спортния свят. Видеото е продуцирано от fivepoints в партньорство с режисьора Димо Петков, който е специализиран в снимането на екшън и спортни видеа, като имат заснети над 200 такива за последните 10 години.Последният участва и в създаването на филма „Достигни лимита си“ (Reach Your Limits), посветен на рекордното бягане на Дизела от Ком до Емине, който беше награден на филмовия фестивал в Билбао през 2015 година.

Продукцията за състезанието между Лефтеров и Николов показва нов подход в заснемането и гарантира изключително въздействие. „При заснемането е направен подбор на локация, която позволява реално съревнование между две толкова различни дисциплини.

Само подготовката за снимките отне 10 дни. Осигурено е обезопасено трасе за снимане със съдействието на полицията“, споделиха от екипа на продуцентите. Стратегически е избран и финалът – в близост до бяло-зелено-червения знак, отбелязващ Географския център на България в местността “Узана” – най-широката билна поляна в Стара планина, обградена с вековни букови гори. „А тъй като състезанието всъщност представлява приятелска закачка, преди достигането на финала е вмъкната и хумористична сцена със стадо овце, блокиращи пътя на автомобилния пилот“, добавят продуцентите.

 

---


Тагове: Кирил Николов-Дизела, Павел Лефтеров, автомобилизъм
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени