Шрифт:

Габриела Петрова: 15 см се оказва, че са много

Габриела Петрова: 15 см се оказва, че са много
25-07-2011 14:26 | Яна Касова

С точно 13.00 м Габриела Петрова спечели пето място в тройния скок на европейското първенство за старша възраст в Талин (Ест). Това беше последно състезание за нея при девойките и не скри, че е имала шанс за медал. Габи обаче вече оптимистично гледа към сблъсъка в състезанията при жените.
 
- Габи, пето място на европейско първенство - доволна ли си?
- От класирането може би да, но от резултата не. Можеше много по-добре. Можех да се преборя за медал, но явно не е бил моят ден. Тази година имам стабилни резултати. Във всички са състезания съм над 13.00 м.

- Какво не се получи?
- Разбезите ми. Физически бях добре. Всичко беше наред, времето беше с нас, условията бяха перфектни. Но не можа да стане.

- 15 см не ти достигнаха за медал. Малко или много е това?
- 15 см, да. Малко е. За тези скокове, които имах през годината е малко. Но в един момент се оказва, че са много.

- Това беше последната ти година при девойките. Готова ли си за състезанията при жените?
- Има още много неща, които трябва да оправям. И технически, а и трупане на опит. Но мисля, че ще се справя. С много труд ще стане.

- Съотборникът ти Златозар Атанасов каза, че конкуренцията във вашата група се изразява в това кой ще се класира по-напред на голямо първенство. Лидер си за момента. Ти ли ще почерпиш или те теб?
- Аз ще ги почерпя. Ние сме много задружни и наистина това кой ще бъде по-напред е нещо, което винаги ни е било като стимул.

- Приключи ли сезонът за теб?
- Да, ще почина малко и после пак започваме наново.


Тагове: ЕП старша 2011
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени