Шрифт:

Изгря трети брат Борле на стадиона

Изгря трети брат Борле на стадиона
Дилън Борле
25-07-2011 22:12

Най-успешното семейство от европейското първенство в Барселона - Борле, се оказа, че има четвърти коз.

Най-малкият от фамилията Дилън дебютира на голямо състезание през уикенда, след като беше част от щафетата 4х400 м на Белгия на европейското първенство за старша възраст в Талин (Ест). Белгийците се класираха шести във финала.

Дилън е тръгнал по стъпките на големите си братя Кевин и Джонатан, които са едни от най-добрите спринтьори на 400 м на континента. Кевин е европейски шампион от Барселона. Те имат и по-голяма сестра - Оливия, която е медалистка от Олимпийски игри на 4х100 м.

„Това е първото ми голямо състезание, сподели Дилън. - Ще бягам 400 м, но може да опитам и 400 м с пр. Тренирам от 3 години лека атлетика, а преди се занимавах с футбол и тенис и на 16-годишна възраст се насочих към атлетиката. Гледайки братята и сестра ми, исках да съм като тях. А и обичам да бягам. Вече съм фокусиран е леката атлетика. Искам да бягам и да се развивам. Мой треньор е баща ми - той е голям треньор."

През уикенда Кевин и Джонатан участваха на белгийското първенство в Брюксел. Кевин спечели титлата на 200 м с 20.80 сек. Джонатан завоюва златото на 400 м с 45.31 сек.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АТЛЕТИЧЕСКАТА ФАМИЛИЯ - ТУК


Тагове: ЕП старша 2011
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени