Шрифт:

Без руснaците световното е непълноценно

Без руснaците световното е непълноценно
07-02-2017 18:44

Двукратният олимпийски шампион на 10 000 м и президент на атлетическата федерация на Етиопия - Хайле Гебреселасие подкрепи руските атлети след като стана ясно, че и тази година те няма да участват на международни турнири и първенства.

 

Според легендата световното в Лондон без Русия няма да е пълноценно. „Има едни невиновни руски спортисти, има и виновни. Само, че не трябва да наказват болшинството за постъпките на малцина. Така, например, може да бъдат отстранени 2000 етиопски спортисти, заради действията на петима-шестима. Аз не съм съгласен с наказанието на Русия. Мен ме безпокои нивото на конкуренцията без руснаците. Това е все едно световно по футбол, където дори не е нужно да побеждават Германия, Франция или Италия. Така е и в леката атлетика – Без тези страни не може. Ако не се съревноваваме в бягане с руснаци или кенийци, то това не е истинска конкуренция”, казва Гебреселасие пред The Independent.

 

Вчера ИААФ отряза руските атлети, като има някакви шансове само част от тях да участват като неутрални. Това обаче засега също не е сигурно. Според шефа на работната група Руне Андерсен руската атлетика няма да бъде допусната не по-рано от ноември 2017 г.

 

Да сега в ИААФ са получени 35 заявки от руски атлети за участие в международни състезания, а първото голямо първенство е европейския шампионат в зала.

 

---


Тагове: Хайле Гебреселасие, ВФЛА
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени