Шрифт:

Атлетическа лига ‘GO KIDS’ спечели най-малките атлети

Атлетическа лига ‘GO KIDS’ спечели най-малките атлети
19-03-2017 19:26

Над 350 деца се включиха в първия турнир от Атлетическа лига “GO KIDS”. Въпреки ранната дата на проявата, пистата на Националния стадион „Васил Левски” се изпълни с атлети днес.

 

Спортисти от цялата страна стартираха в дисциплините 60 м, 60 м с преп., скок дължина от място и щафети.

 

Децата се състезаваха в няколко възрастови групи, като повечето от тях обхващаха атлети, родени в една календарна година. Това позволи адекватна конкурентна среда на малчуганите. Единствено възрастовата група на родените през 2009 г. и по-малки обхващаше няколко години на рождане. Най-големите състезатели в Атлетическа лига “GO KIDS” са тези родени през 2003 г. Дисциплините дадоха възможност за компактна програма, а и за възможност за тест на по-рядко включваните в надпреварите стартове.

 

Всички спортисти получиха грамоти и награди, а за призьорите в отделните дисциплини имаше и медали.

 

Атлетите чакат от есента състезания за възрастта си, тъй като през зимните месеци няма подходяща зала за толкова масово състезание за най-малките.

 

Организаторите на Атлетическа лига “GO KIDS” от клуб „Приорити Спорт” предвиждат още пет турнира от веригата – през април, май, октомри, ноември и декември. А малчуганите вече нямат търпение за следващия си старт след месец.

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ Атлетическа лига “GO KIDS” - ТУК

 

---


Тагове: Магдалена Христова, Атлетическа лига GO KIDS
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени