Шрифт:

Загрявката - важна част за резултатна тренировка

Загрявката - важна част за резултатна тренировка
31-03-2017 10:26

Най-новият ни блогър е Христо Ченов. Многократен шампион и медалист от национални първенства в спринта. Знанията си от практиката и теорията от треньорската професия в леката атлетика сега Ченов успешно налага в настоящата си работа – персонален треньор във фитнес център в една от най-популярните вериги в България и като преподавател във Фитнес Академия България.

В новия си блог в BGathletic.com Ченов ще помага със съвети към всички ви, защото неговите препоръки са еднакво цении и за професионалните спортисти, и за спортуващите за здраве и за тези, които планират да облекат спортния екип за първи път.

 

Здравейте, приятели!


Има фактор, който има голямо отношение към резултатите на вашата тренировка. Фактор, който, виждам, е принебрегван твърде често и, за съжаление, това би възпрепятствало прогреса ви.


Хората не оценяват важността на загрявката и вработването. Без значение какво тренирате, това е времето, когато трябва да подготвите тялото и ума за върхово и насочено натоварване.


Как би могло това да стане без пълна концентрация?


Какво не трябва да правим? - Да сме прекалено мудни, без ясна идея за предстоящата тренировка, да търсим социални контакти и разговори, да сме недостатъчно облечени и като цяло да подходим несериозно към заниманието.


Трябва да сте съсредоточени, целенасочени, да пазите вашата енергия и с цялото си внимание към техниката на движенията да загрявате. Задължително трябва са се изпотите обилно и да вдигнете сърдечната честотата високо. След това си отпочинете и започнете същинската част.


Без правилно загряване никога не бихте могли да извършите пълноценна и безопасна тренировка.


И помнете - каквото е отношението ви към загряването такъв ще бъде и резултата от тренировката ви. Не се задоволявайте с посредствеността!


Успех!
Ваш, Христо Ченов!


Посетете и личната страница на Христо Ченов - ТУК

 

---


Тагове: Тренировки
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени