Шрифт:

Безплатен достъп до спортни съоръжения в София

Безплатен достъп до спортни съоръжения в София
06-04-2017 16:01

Безплатен достъп на ученици и студенти всяка трета събота на месеца ще бъдат сред екстрите на инициативата на Министерството на младежта и спорта за отворени врати на обектите от „Национална спортна база “ и „Академика 2011“.

 

В най-скоро време ще приключи и ремонтът на един от тези обекти – спортен комплекс „Академика”, който беше инспектиран от министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева.

 

Плувният басейн и двете зали ще бъдат готови за експлоатация преди да изтече пусковият срок (15 май). Обектът се модернизира по ЕСКО договор с високоефективни материали, изолации и технологии, благодарение на които се постига сериозно намаляване на разходите за енергия. С икономиите на средства за топлинна и електрическа енергия се финансират ремонтните работи. Готовото съоръжение ще бъде освободено от данък сгради, защото ще получи сертификат за енергийна ефективност и намалено отделяне на въглероден диоксид според европейските изисквания.

 

Заедно с подобряването на енергийната ефективност на обекта са извършени и ремонтни работи за обновяване на помещенията и съблекалните. Двете зали са готови да посрещнат занимания по баскетбол, волейбол, хандбал, футбол и художествена гимнастика. 25-метровият басейн ще заработи, веднага щом преминат задължителните изпитания на филтриращата система. Прозорците на съоръжението са оборудвани с автоматични клапи за отваряне и затваряне съобразно вътрешната и външната температура. Електронната система за сградна автоматизация BMS управлява климатизацията и поддържа оптимална температура с минимален разход на енергия. Водата за басейна и съблекалните се затопля от висококачествени германски соларни панели, монтирани на покрива.

 

„Комплекс „Академика“ има стратегическо разположение и удобни транспортни връзки. След обновяването той се превръща в едно модерно съоръжение, в което спортуващите ще се чувстват много уютно и ще разполагат с отлични условия. Голям град като София има нужда от повече такива обекти, където деца, ученици и възрастни могат да водят организирани тренировки, или да спортуват за удоволствие“, заяви министър Дашева след посещението си в спортния комплекс.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ММС, Даниела Дашева
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Класиране на българите в първия ден на Балканиадата

20.09.2020

Титла и още четири медала за атлетите ни от Балканиадата

20.09.2020

Над 250 деца се включиха в състезанието на Лалова

19.09.2020

Лесното упражнение за възстановяване

19.09.2020

Студентски град рън събира любители и профи бегачи

17.09.2020

30 българи на Балканиадата за мъже и жени

17.09.2020

Открий шампиона в теб се завръща

16.09.2020

Леката атлетика набира нови съдии

16.09.2020

Класиране на българите на Балканиадата за юноши и девойки

14.09.2020Последни новини Най-четени