Шрифт:

Без цел, без резултат в тренировката

Без цел, без резултат в тренировката
07-04-2017 18:35

Най-новият ни блогър е Христо Ченов. Многократен шампион и медалист от национални първенства в спринта. Знанията си от практиката и теорията от треньорската професия в леката атлетика сега Ченов успешно налага в настоящата си работа – персонален треньор във фитнес център в една от най-популярните вериги в България и като преподавател във Фитнес Академия България.

В новия си блог в BGathletic.com Ченов ще помага със съвети към всички ви, защото неговите препоръки са еднакво цении и за професионалните спортисти, и за спортуващите за здраве и за тези, които планират да облекат спортния екип за първи път.

 

Здравейте, приятели!

 

Колосална може да е разликата от резултата от привидно две еднакви тренировки. Има една невидима, но съществена съставка и тя е регламентът. Можете, например, да отидете и да се "раздвижите", просто да се изпотите, но без точни параметри, повторения, тежест, техника, почивка и т.н. И, за съжаление, това може да стане навик на трениране, навик, който води вашия прогрес до задънена улица. Година след година!

Създаването и спазването на точна и ясна рамка е задължително условие, която ще бъде опора при неизменините трудности в тренировъчния процес!

 

Добрата форма е производна от много фактори. Например, ако се храните бавно вие намалявате възможността да приемете излишно количество храна. При бавното хранене мозъкът ще има време да отчете приетата храна и да намали усещането ви за глад. Друг плюс е, че ще можете по-добре да усвоите хранителните вещества от храната.

Доставяте си удоволствие и печелите дивиденти от доброто хранене. Не бързайте, насладете се на заслуженото хапване.

  

И най-отдадената работа, би останала безрезултатна без един изключително важен фактор... целта.

И не говоря за цел като за нещо далечно и неопределено, като "да се чувствам добре или да се раздвижва малко, да отслабна, да бъда във форма", и т.н... НЕ, става въпрос за ежедневна цел, цел и смисъл във всяка тренировка. Едно повторение повече, 2 кг на дадено упражнение, по-добра техника, по-ниск пулс и още много. Без това сте като кораб без посока, шансът да стигнете някъде е нулев. Също така е толкова демотивиращо да отидеш на тренировка без точно да знаеш какво трябва да свършиш и точно обратното целта може да ви създаде това усещане за увереност, от което имате нужда.

 

Отличителна страна на всички победители е тяхната способност да могат да се фокусират върху конкретни задачи. Бъдете и вие победители и винаги си поставяйте цел за всяка тренировка!

 

Успех! 
Ваш, Христо Ченов!


Посетете и личната страница на Христо Ченов - ТУК

 

---


Тагове: За здравето, Тренировки
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени