Шрифт:

С тези съвети ще се чувствате и изглеждате по-добре

С тези съвети ще се чувствате и изглеждате по-добре
22-04-2017 10:49

Най-новият ни блогър е Христо Ченов. Многократен шампион и медалист от национални първенства в спринта. Знанията си от практиката и теорията от треньорската професия в леката атлетика сега Ченов успешно налага в настоящата си работа – персонален треньор във фитнес център в една от най-популярните вериги в България и като преподавател във Фитнес Академия България.

В новия си блог в BGathletic.com Ченов ще помага със съвети към всички ви, защото неговите препоръки са еднакво цении и за професионалните спортисти, и за спортуващите за здраве и за тези, които планират да облекат спортния екип за първи път.

 

 

Здравейте, приятели!

 

Ето няколко полезни трика, които да използвате всеки ден и да поддържате добрата си форма.

 

1) Задължително закусвайте. Така ще изпитвате по-малко глад през деня. Правилната закуска ще стартира оптимално обмяната на веществата.

2) Включвайте протеинов източник във всяко хранене. Липсата на есенциални елементи ни създава усещане за глад. Така тялото ни ще функционира правилно. Само прием на въглехидратни храни ни кара да се чувстваме още по-гладни.

3) Хранете се често. Големите паузи между храненията създават силно усещане на глад и възможността за прием на големи количества или вредна храна нараства.

4) Пийте достатъчно вода. Тава създава усещане за ситост. Понякога жаждата се бърка с глад.

5) Хранете се с малки порции и дъвчете бавно. Ще дадете възможност на тялото да разбере, че сте приели необходимата храна и няма да преядете.

6) Включването на зеленчуци към всяко хранене освен, че ви носи много полезни елементи за тялото, нормализира кръвната захар и ни дава усещане за ситост.

7) Бъдете активни. Лека тренировка или разходка ще ви ободри ще изгорите малко калории и няма да мислите за храна известно време.

8) Включете чисто кафе или чай. Това ще ви даде необходимата енергия и ще ви намали апетита.

 

Включете някои от тези съвета и със сигурност ще се чувствате и изглеждате по-добре. 

 

Успех! 
Ваш, Христо Ченов!


Посетете и личната страница на Христо Ченов - ТУК

 

---


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени