Шрифт:

Не правете това във фитнеса

Не правете това във фитнеса
16-05-2017 10:11

Ако някога сте били на фитнес, със сигурност сте виждали някои дразнещи типове, които не следват установения фитнес етикет и ви карат да пожелаете да си останете у дома. Представяме ви 8 правила, които трябва да следвате, за да направите преживяването в залата много по-приятно за вас и вашите приятели.


1. Не оставяйте оборудването потно.

Докато няма нищо лошо в това да се изпотявате по време на тренировка, употребата на хавлиена кърпа е важна част от добрия фитнес етикет, тъй като тя помага за премахване на потта по оборудването след употреба. Не забравяйте, че повечето уреди са покрити с кожа и потта няма да изчезне, ако не я забършете.

 

2. Не заемайте уредите, освен ако не ги използвате.

В залата има хора, които просто се навъртат около уредите. Те пишат съобщения, проверяват си пощата, правят си селфита и дори дремят, но има и такива, които чакат, за да използват този конкретен уред. Ако сте на фитнес, вие сте там, за да тренирате. Не забравяйте това.

 

3. Намалете обажданията и високоговорителите.

Някои от най-досадните хора в салона са тези, които имат много дълги и шумни разговори по телефона по време на тренировка. Други дразнещи типове са тези, които слушат толкова висока музика, че заглушават слушалките на останалите.

 

4. Не забравяйте, че уредите са за всеки.

Спомняте ли си как в детската градина ни учеха, че кубчетата са за всички деца? Ето как трябва да се държите в залата. Не се придържайте към една част от оборудването за дълъг период от време. Не прекарвайте два часа на пътеката за бягане, ако забележите, че има хора, които чакат, за да я използват.

 

5. Не оставяйте тежести навсякъде.

Друго нещо, което би трябвало да сте научили от детството, е, че не трябва да оставяте играчките си навсякъде. Същото правило важи и в салона: винаги връщайте тежестите на тяхното място. Ако ги оставите на пода, някой може да падне и да се нарани.

 

6. Не оказвайте натиск върху потребителите на уредите.

Използването на уред в продължение на час е грубо, но още по-грубо е заставането с кръстосани ръце пред трениращ човек и вглеждането в него с поглед, който казва "Побързай!".

 

7. Не закъснявайте за тренировка.

Не закъснявайте за тренировка. Няма значение дали тя е групова или индивидуална. Това може да бъде разсейващо за треньора и за другите членове на групата. Ако закъснявате, поне се уверете, че прекъсвате тренировката възможно най-малко.

 

8. Не забравяйте, че съблекалнята не е вашата баня.

В съблекалнята винаги има един човек, който парадира гол из стаята, карайки другите да се чувстват неудобно, но има и други, които се бръснат под душа в продължение на часове и оставят всичко покрито с пяна и косми. Дори да нямате нищо против да бъдете видени голи, не забравяйте, че има хора, които се притесняват, че около тях се разкарва гол човек или се съблича на публично място. Уважавайте другите, тяхното време и тяхното лично пространство. Имайте предвид, че съблекалнята не е вашата лична баня и се уверете да почистите след себе си.

 

Източник: Framar.bg

 

---


Тагове: Тренировки
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени