Шрифт:

Тихомир Иванов четвърти в първата си Диамантена лига

Тихомир Иванов четвърти в първата си Диамантена лига
01-07-2017 21:24

Само за седмица Тихомир Иванов записа три престижни класирания в състезания по лека атлетика. След победа с 230 см на европейското отборно първентво, 1-ва лига през миналия уикенд, второ място на турнира „Златен шпайки” в Острава също с 230 см в сряда, днес той стана четвърти в Париж при дебюта си в Диамантена лига.

 

Иванов показа за пореден път, че присъствието в сектора за скок на височина на елитните състезатели в дисциплината може само да е мотивация. Той преодоля 228 см за класирането си във френската столица, като отпадна на 232 см – 2 см над личния му рекорд. Тишко стартира с успех на 220 см, трябваше два пъти да скача на 224 см, а на 228 см му беше нужен само опит.

 

"Чувствам се добре. Това беше първата ми Диамантена лига. Основното е, че пак бях близо до 230 см. Щастлив съм, три състезания – 230 см, сега 228 см. Прибирам се вкъщи и ще потренираме с треньора ми. След това ще скачам в Рабат на Диамантена лига и после вече тренировки за световното първенство", коменитра Иванов след състезанието. 

 

Маджед Газал (Сир) се класира трети в сектора с 232 см, колкото записа и Богдан Бондаренко (Укр) за второто място. Сириецът обаче се справи с височина от втори опит, а Бондаренко – от раз. Мутаз Баршим (Кат) се наложи в състезанието с 235 см.

 

---


Тагове: ДЛ 2017, Париж 2017, Тихомир Иванов, Скок височина, Богдан Бондаренко
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени