Шрифт:

Започна шествието по изпращането на Болт

Започна шествието по изпращането на Болт
07-07-2017 17:30 | Георги Делчев

Като дълга церемония започна да прилича световното изпращане на мега-звездата – Юсейн Болт.

 

Първото прощаване бе в родината му Ямайка, където заслужено Светкавицата напълни стадиона и направи едно 100 м, макар, че резултатите му все още са над 10 сек. Няма значение, важен е жестът и уважението.

 

Последва един от много любимите му турнири – „Златен шпайк“ в Острава. Там той почти няма пропуск от 2009-а и е най-любимият им участник.

 

Е, и публика и организатори му показаха колко много го обичат. Направиха му страхотно изпращане. Също с основание, защото „обичта им е взаимна“. Няма как.

 

Само дето от емоция ли, от що ли, Болт леко сглупи и направи два лигави опита в трапа за скок дължина и май нещо му стана, че се наложи бързо да прескочи и до „сервиза“ в Мюнхен, за да го види неговият лекар.

 

Дали „ремонтът“ ще е добър ще видим на световното в Лондон. Така бе и преди година – Юсейн отново мина през Мюнхен, зареди, и грабна нови 3 олимпийска златни медала.

 

Не ясно засега дали такива изпращания Болт ще получи и на други места, но в Лондон със сигурност ще има нещо специално (дано си вземе и титлата на 100, както се очаква). Все пак световното почти е подчинено на него, като се почне със специалните билети за 9.58 паунда (9.58 е световният му рекорд) и други подобни.

 

Пък и дали точно в английската столица ще е неговата Лебедова песен или на някой друг турнир ще реши да направи нещо още по-помпозно - предстои да видим.

 

Дали пък и самият Болт няма да се натъжи за пистата, за тези хора на атлетическите стадиони, които ги пълнят само за него, и да реши да поостане още малко.

 

Ако трябва да залагаме – по-скоро НЕ. Вижда се, както и самият той казва, че вече трудно поддържа онази върхова форма, с която си спечели прозвището Светкавицата.

 

Ако пък реши да остане още малко, причина за това ще са само добри парички, заради които да дефилира тук-там, но това вече няма да е онази фурия, какъвто го знаем и дълго ще помним.

 

Какво губим? Мнозина ще се съгласят, че Юсейн Болт е човек-епоха изобщо в световния спорт, явление. Сравним е с няколко имена от шоу-бизнеса, които направиха нещо огромно, като Майкъл Джексън или Мадона например, които направиха революции в музиката.

 

Какво ни остава – да чакаме или да търсим новия Болт, защото Царицата има нужда от нови идоли и големи атлети.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Юсейн Болт
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени