Шрифт:

Филип Миланов жонглира с диска и електронния свят

Филип Миланов жонглира с диска и електронния свят
11-07-2017 13:45

Световният и европейски вицешампион в мятането на диск Филип Миланов (Бел) има натоварено ежедневие. Той усилено тренира, но и намира време да превърне хобито си в бъдеща професия. 25-годишният белгиец с родители българи разказва за предизвикателствата в ежедневието му.

 

“От дете се забавлявам да играя на електронни игри, да рисувам и може би да създавам нови неща за видео игри беше обичайното за мен. И ето защо избрах специалност „Дигитално изкуство” в университета. Мотивиран съм и към двете си дейности – и учението ми, и мятането на диск. Ученето дори е добър начин да се откъсна – едновременно е хоби, но и релаксирам. Но съчетанието на двете неща може да бъде и доста изискващо. От понеделник до сряда съм зает по цял ден – ставам 6:00 часа и тренирам, после от 8:30 до 12:30 часа съм в университета и после отново в 14:00 часа. След това може да дремна за час и отивам на тренировка вечерта. Това е доста интензивно.

 

Мога да местя изпитите си и да разделя годината, за да направя живота си по-лесен. Понякога ми се налага да отменям двуразовите тренировки заради заниманията в университета или пък да пропускам лекции заради тренировки.

Обучението ми е много практическо – скулптурирането на лице на компютър или програмирането изисква много време. Също така, извършваме много групова работа – по пет или шест човека работим заедно. В момента правим робот, който се саморазрушава. Много готин проект.

 

В бъдещи бих искал да създавам анимационни герои като Ironman, но това ще отнеме време. Както и в атлетиката, колкото повече се занимавате, толкова по-лесно става. Но няма пряк път. А също е трудно да седиш на стола с часове и след това да отидеш на тренировка, когато психически не си в правилната форма.

 

Въпреки че е трудно, намирам начин да се справя.”

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Филип Миланов, Диск
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени