Шрифт:

Треньор алармира: Нашият спорт има проблем

Треньор алармира: Нашият спорт има проблем
12-09-2017 13:28

Треньорът на Андре Де Грас – Стюърт МакМилан, повдигна сериозна тема, която засяга професионалните атлети.

 

Той сравни парите, които печелят в тениса и леката атлетика. Изходната му позиция са наградните фондове от най-комерсиалната верига в Царицата – Диамантената лига и US Opеn.

 

МакМилан сподели в социалните мрежи своите разсъждения, които озаглави: „Нашият спорт има проблем”.

 

Предлагаме ви поста на американският треньор:

 

„На 24 август, в Цюрих, 23-годишният британски спринтьро Си Джей Юджа спечели финала на най-елитната и с най-голяма конкуренция верига, която този спорт предлага – Диамантената лига. В може би най-конкурентната дисциплина 100 м, може би в най-конкурентния спорт, в това, което се предполага, че е финал на финалите, Си Джей занесе у дома награда от $50 000. Класиралият се на второ място Бен Юсеф Мейте спечели $20 000. За финиширалия четвърти – световния шампион Джъстин Гатлин са $6000. Четвърто място...

 

В може би дисциплината с най-голяма конкуренция в света, на спорта с най-голяма конкуренция. Дисциплината, която заедно с титлата в бокса, по исторически начин завладява целия свят, както никоя друга... $6000.

 

На наскоро завършилия тенис турнир US Open – един от четирите най-престижни турнира в този спорт, 23-годишният японец Таро Дениъл загуби от Рафаел Надал във втория кръг. Дениъл е под №121 в световната ранглиста при мъжете. Това беше първото му участие на US Open. В своята млада кариера той е спечелил 14 мача от сериите на ATP (ATP World Tour е еквивалента на Диамантената лига, но в спорт с далеч по-малка конкуренция, играещ го далеч по-малко спортисти, игран в далеч по-малко държави), докато е загубил 29. Той няма нито една титла в кариерата си и никога не е преминавал повече от втори кръг в най-големите турнири.

 

За победата си в едва един мач на тазгодишния US Open Дениъл спечели $50 000.

Четвъртият в класирането спечели $920 000 – 150 пъти повече от това, което спечели Гатлин.

 

Нашият спорт има проблем.”

 

---


Тагове: ДЛ 2017, Цюрих 2017, 100 м, Джъстин Гатлин
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени