Шрифт:

Щафетно бягане в подкрепа на училищните салони

Щафетно бягане в подкрепа на училищните салони
21-09-2017 14:14

Щафетно ученическо бягане, което ще подкрепи инфраструктурата на салоните по физическо възпитание, организира атлетически клуб Приорити спорт на 30 септември.

 

Какво е Sofia School run?

Щафетно бягане за отбори от 5 до 10 човека (ученици, студенти, приятели, семейства, фирми, индивидуално), което дава възожност на училището, в което учите или подкрепяте да спечели оборудване за салона и часовете по физическо  възпитание. Уникално изживяване за всички ученици.

 

Как бягаме на Sofia School run?

Всеки отбор трябва да направи максимално много обиколки на стадиона за училището си. Само един участник от отбор има право да бяга в даден момент с щафетната палка на тима. Отборите могат да участват в цялото бягане или колкото пожелаят.

 

Защо бягаме на Sofia School run?

Броя на направените обиколки в щафетното бягане ще даде възможност на училището победител да подобри условията за спорт в часовете по физическо възпитание.

Тимът ще осигури оборудване, което включва: тенис на маса, волейболни топли и мрежа, баскетболни кошове и топки, футболни топки, хронометри, дюшеци за гимнастика, кош за топки и други.

 

Първите три отбора ще получат купи, а чрез томбола отбор с определен номер на щафетна палка ще спечели абонамент за тренировки по лека атлетика в клуба организатор. Всеки един участник ще получи и сертификат със съвети за активен и здравословен начин на живот.

 

Какво още за Sofia School run?

Проектът е насочен към младежи между 15 и 29 години, но всеки които желае може да подкрепи дадено училище. Няма лимит на обиколки, време и всеки отбор решава колко, кой и кога ще бяга.

Професионална техника ще отчита изминатите обиколки на всяко училище в реално време.

 

Бягането започва в 11:00 часа на Националния стадион „Васил Левски” на 30 септември.

 

Още подробности четете - ТУК

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Училища, Щафета
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени