Шрифт:

Кенийците си правят психоатаки преди маратона в Берлин

Кенийците си правят психоатаки преди маратона в Берлин
22-09-2017 12:17

Един от най-големите маратони в света, този в Берлин е в неделя, но не спират заканите на основните фаворити – кой е по-добър.

 

По традиция кенийците са главните лидери, но не е изключено да бъдат наказани от световния рекордьор на 5000 и 10 000 м – етиопеца Кенениса Бекеле. Ясно е, че битката ще е жестока, а някои от бегачите вече са сигурни, че ще победят и ще подобрят и световния рекорд.

 

Така например кенийският атлет Уилсън Кипсанг е убеден, че именно той е в най-добра позиция да разбие световния рекорд в Берлин.

„Едва ли чакам някой да ми прави бягането или да се съобразявам как ще бягат Елиуд  Кипчоге и Кенениса Бекеле", заканва се Кипсанг, който подобри световния рекорд през 2013 г. до 2.03:23, но една година по-късно бе надминат от колегата му в тренировките Денис Кимето, който е и актуалния рекордьор в маратона с 2.02:57 ч.

 

Елиуд Кипчоге, който се счита за най-вероятния шампион в Берлин, пък се опитва да успокои страстите на колегите си.

Олимпийският шампион в класическата дистанция (42 195 м) смята, че световният рекорд ще бъде подобрен в следващите 1-2 години и прогнозира, че ще стигне до 2.01 ч.

Той не се точи за върховото достижение, а засега има други цели.

„Искам да спечеля Големия шлем от най-големите маратони. В Берлин, Лондон и Чикаго вече спечелих, но искам победи и в Ню Йорк, Токио и Бостън.“

 

Именно Кипчоге се пусна в един експеримент през пролетта – да премине 2-часовота граница в маратона, но на пистата в Монца постигна само 2.00:25 ч.

 

---


Тагове: Уилсън Кипсанг, Елиуд Кипчоге, Маратон
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени