Шрифт:

‘Фестивална’ и Стара Загора взимат Балканиaди догодина

‘Фестивална’ и Стара Загора взимат Балканиaди догодина
26-09-2017 14:43

Зала „Фестивална”, или както вече се казва „Асикс Арена”, ще бъде домакин на престижно състезание месеци, след като бъде открита.

 

Още от ноември атлетите взлизат да тренират в обновеното съоръжение, а на 10 февруари ще се проведе и Балканиадата за юноши и девойки в зала.

 

Това стана ясно, след като Асоциацията на балканските атлетически федерация (АБАФ) утвърди на редовния си конгрес в Батуми (Груз) спортния календар за 2018-а година.

 

Още една проява от него ще бъде в България и то най-голямото състезание в календара – балкансото първенство за мъже и жени. Негов домакин ще бъде стадион „Берое” в Стара Загора на 20 и 21 юли.

 

АБАФ въведе и 11-то първенство в календара си за 2018-а година, което ще е за щафети. Домакин на първия по рода си балкански шампионат за щафети ще е Ерзурум (Тур) на 14-15 юли. Там ще се разпределят медалите на 4х100 и 4х400 м. Ще има и смесени щафети, както и такива с различни дистанции в отделните постове. На този шампионат балканските отбори ще могат да покриват и нормативи за Европейското в Берлин през август 2018-а. 

 

Гост на най-висшия форум на балканската атлетика за трета поредна година бе президента на ИААФ Себастиан Коу. Той и ръководителят на грузинската федерация по лека атлетика Алекс Ахвледиани бяха наградени с плакети от президента на АБАФ Добромир Карамаринов, който ръководи и конгреса. Гости на конгреса бяха Зураб Патарадзе, представител на правителството на автономна република Аджара и Гиорги Ермаков, кмет на Батуми. България ще бъде домакин на два от шампионатите на АБАФ за 2018-а.

 

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ КАЛЕНДАР НА АБАФ:


 

---


Тагове: БП 2017, Фестивална, АБАФ
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени