Шрифт:

Николов и Недялкова шампиони из улиците на Студентски град

Николов и Недялкова шампиони из улиците на Студентски град
01-10-2017 14:20 | Яна Касова

Студентски град не е само нощен живот. По улиците му вече се организира и шосеен пробег.

 

Победителите в първото издание на „Студентски град Рън” са Йоло Николов (СК Атлет–Мездра) и Мая Недялкова (СК Стратеш Атлетик–Ловеч). Те бяха най-бързи при професионалните бегачи, изминали дистанцията от 5.220 км. Николов премина трасето от две обиколки със старт и финал пред арката на НСА за 15:54 мин и изпревари своя възпитаник Митко Ценов. Рекордьорът ни на 3000 м стипълчейз даде време от 16:15 мин. Трети финишира Християн Стоянов (Дунав-Русе) – 16:20 мин.

 

При дамите Недялкова се наложи с 19:12 мин, побеждавайки Милка Михайлова (Дунав-Русе) и Ивелина Маджарова (Юниверсал) съответно с постижения от 21:56 мин и 22:59 мин.

 

Мхайлова бяга два пъти в състезанието, след като след индивидуалното бягане се включи и в щафетата 2х2.610 км. Тя бяга с Николай Танков в групата на семействата, с който с време от 20:42 мин се наредиха втори. Шампиони в тази група станаха Желязко Желев и синът му Михаил Желев – 20:38 мим.

 

Във фирмената щафета първото място спечели тандемът наМирослав Спасов/Димитър Русев – 17:06 мин.

 

В индивидуалната дистанция при любителите златните медали взеха Елица Тодорова (21:18 мин) и Юрии Джасимов (20:09 мин).

 

Над 100 бегачи се включиха в дебютното издание на „Студентски град Рън”, провело се и по повод 75-годишнината на НСА „Васил Левски”. Ректорът на учебното заведение Пенчо Гешев, както и кметът на район „Студентски” Димитър Дилчев също бяха сред бегачите на старта. Организаторите гарантират, че надпреварата ще се превърне в традиционна.


СНИМКИ разгледайте - ТУК

 

 

 

---


Тагове: Йоло Николов, Митко Ценов, Милка Михайлова, НСА, Студентски град
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени