Шрифт:

Димчо Мицов: Конкуренцията на Софийския маратон мотивира

Димчо Мицов: Конкуренцията на Софийския маратон мотивира
Мицов (в средата) с подгласниците си за националния маратон.
15-10-2017 17:10 | Яна Касова

Новият шампион на България в маратона е Димчо Мицов. Бегачът, който се състезава за самоковския клуб Рилски Атлет, но живее в Благоевград, пробяга разстоянието от 42.195 км за 2.26:42 часа по време на Софийския маратон. Първенството на страната ни беше част от 43-ото издание на традиционното столично състезание. В крайното класиране на Софийския маратон Мицов се нареди седми, а подробности за шампионската инвазия на африканските бегаччи у нас прочетете – ТУК


- Доволен съм. Бях подготвен за този резултат, така че не съм изненадан от постижението. Винаги, разбира се, може да е още по-добре. Но съм доволен. Харесва ми трасето, но през цялото време бягах сам. Има леки изкачвания, които доста оказват влияние. Но е добре.

 

- Софийският маратон се превърна в престижно и силно състезание.
- Да, така е. Аз тренирам няколко дечица. Днес доведох най-сериозните от тях, за да видят какво е голямо състезание и да се запалят още повече по леката атлетика. Хубаво е като видиш, че толкова много хора бягат и не се чувстваш сам.

 

- Застана на старт до атлети с много силни постижения, победителят дори има рекорд от 2.08 часа. Мотивация ли е да бягаш с атлети от такова ниво?
- Разбира се. А и постиженията не стават от нищото. Когато видиш конкуренцията, тези хора веднага започват да ти влияят и си казваш „мога и по-добре”. Щом другите могат, защо да не мога и аз. Само трябва да тренираш по-правилно и да даваш всичо от себе си.

 

- Какво трябва да подобриш по време на подготовката ти за следващия маратон?
- Установих, че трябва да се увеличи скоростта ми и на 5 км, и на 10 км. Затова преследвам именно тази цел за следващата година - да усъвършенствам именно това.

 

- Треньор си на деца, а ти сам ли се подготвяш?
- Консултирам се с първия ми треньор Райко Пенев, с който започнах на 13-годишна възраст в Сапарева баня. Нещата се получават. В момента живея в Благоевград. 

 

Всичко за Софийския маратон 2017 четете - ТУК

 

---


Тагове: Софийски маратон 2017, Димчо Мицов, НШ 2017
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени