Шрифт:

Радосвета Симеонова: Надявам се цяла България да оценява моя успех

Радосвета Симеонова: Надявам се цяла България да оценява моя успех
15-10-2017 17:32 | Яна Касова

Радосвета Симеонова подобри личния си рекорд, за да се оичи със златния медал от националния шампионат по маратон, ойто беше част от Софийския маратон. С време от 2.46:10 часа добричлийката се нареди и пета в крайното подреждане на 42.195 км в състезанието. Симеонова беше шампионка на страната ни и през 2016 г., но емоциите й сега са преминали през различни плоскости.  

 

Подробности за класирането в Софийския маратон в различните дистанции четете - ТУК

 

- Радост, доволна или не съвсем си от представянето си?
- За първи път мога да кажа, че съм изключително много доволна от състезанието. Не очаквах да бягам 2.46 часа, това е повече от 8 мин подобрено време от миналата година. Трасето беше същото, но ми се стори по-лесно, по-бързо, бях по-подготвена и физически, и психически. Когато вече е пробягано веднъж, е съвсем друго. В София съм от една седмица и няколко пъти дори го извървях. Наистина съм много доволна, а най-важното е, че треньорите са страшно горди с мен. Родителите ми, също. Надявам се цяла България да оценява моя успех.

 

- Софийският маратон става все по-силен и по-силен от гледна точка на конкуренция. Това прави ли го по-различен и за теб?  
- Няма да лъжа, бях толкова притеснена преди старта. Не ме плашат километрите, мога да избягам много повече километри, но конкуренцията ми беше притеснение. Мислех как ще се чувствам след 20-ия километър, ще успея ли да подобря времето си. Въобще, различни неща ме притесняваха. На някои може да изглеждат маловажни, но за един състезател са от значение. Дори да пропуснеш един пункт с вода, може да окаже много голямо влияние. Радвам се, че преодолях всички страхове. И продължавам напред.

 

- А къде те отвеждат следващите ти цели?
- На 28 октомври имам квалификация за балканското първенство по крос кънтри при жените, а след това има още няколко кроса. И с това приключва състезателната година. Но преди маратона имах още поне десет състезания. А всяко едно беше подготовка за него. Догодина започват пак веригата маратони.

 

- Маратон, спортно ходене, крос, виждаме те и на писта. Къде се чувстваш най-комфортно?
- Аз искам да участвам навсякъде, да представям България възможно най-добре. Но дългите бягания ми се отдават най-лесно. Аз съм монотонна състезателка, по-издръжлива. Докато скоростните състезания са ми наистина трудни. До 10 км изпитвам доста голяма трудност. Всичко над 10 км ми е приятно. Но не мога да кажа къде ще се насоча. Още съм под влияние на доброто представяне на маратона. Но ако сега ме питате дали ще изябгам още един маратон, не (смее се). Поне до март месец няма да бягам тази дистанция.

 

- Победи Милка Михайлова, която е четирикратна победителка на Софийския маратон.
- Мога само да й стисна ръката и да й кажа „браво”, че все още на тези годни се пуска на такива дълги бягания. Не съм имала много възможности да бягам с нея, защото от скоро съм в дългите бягания. Но много се радвам за нея, че издържа маратони, планински бягания и е конкурентноспособна и на 45 г.  

 

Всичко за Софийския маратон 2017 четете - ТУК

 

---


Тагове: Софийски маратон 2017, Радосвета Симеонова, НШ 2017
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени