Шрифт:

Смяна на играта

Смяна на играта
29-10-2017 16:51 | Яна Касова

Битката с употребата на допинг трябва да промени своя ход. Световната антидопингова агенция (УАДА) непрекъснато атакува и харчии неимоверно много пари за тестове на спортистите, но резултатът е никакъв.

 

УАДА публикува доклад за резултатите от допинг тестовете за 2016 г., от който става ясно, че положителните допинг проби през 2016 г. са с 1,6% повече спрямо тези от 2015 г. И това дори при положение, че са изследвани по-малък брой проби  - 300 565 срещу 303 369 броя преди това.

 

Това означава само едно – спортистите по никакъв начин не намаляват употребата на забранени стимуланти, а се разиграва играта на котка и мишка, в която УАДА гони, а атлетите се надяват, че ще залъжат „врага”.

 

Повече от ясно е, че играта трябва да се промени. Освен ако целта на УАДА не е да защити здравето на спортуващите, а просто да си харчи едни пари и да натиска копчето кой трябва да „изхвръкне” от голямата спортна игра. Като поредния голям губещ май ще бъде китайският спорт, който ще бъде подложен на щателна проверка след сигнал на доносник от миналото.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Допинг, УАДА, Китай
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени