Шрифт:

Йордан Петров спечели Meteora Trail Run 2017

Йордан Петров спечели Meteora Trail Run 2017
30-10-2017 17:06

Състезателят на СК Супер спорт (Варна) Йордан Петров финишира първи в тазгодишното издание на Meteora Trail Run в конкуренцията на 334 състезатели, които завършиха 22-километровата надпревара. Още 250 пробягаха 6-километровата дистанция.

 

27-годишният добричлия премина трасето около "гръцкия град в небето" за 2.00:20 часа. Предварителните очаквания бяха битката да е между елитните местни атлети Йоанис Циампулас и Николаос Калофирис (бивш биатлонист, познат с победите си и в български състезания), останали втори и трети съответно с 2.05:21 часа и 2.08:30 часа. 


При дамите победителка е също българка, която обаче живее повече от 10 години в Гърция. Милена Велкова финишира с време 2.37:54 часа пред холандката Марсела ван Хемерт с 2.53:34 часа и представителката на домакините София Лулу - 2.58:25 часа. 

“Състезанието беше много трудно и технично, със стръмни изкачвания и спускания. Денивелациятa за тези 22 километра беше 1300 м. Бягах за победа, но накрая се оказа, че съм поставил и рекорд на трасето, заради което ме наградиха с много хубав спортен часовник”, разказа щастливият победител. 

Данчо и неговият треньор Димитър Янакиев използваха състезанието, за да рекламират Варна, която е Европейска младежка столица. С подкрепата на програмата те пътуваха до едно от свещените места на християнството, с манастири “накацали” върху скалите.

Освен купите за победител в генералното класиране и в елитната възрастова група при мъжете (22-39 г.), Йордан Петров получи покани за участие в маратоните на Атина и Солун (Европейска младежка столица за 2014г.). Атлетът, който от раждането си води битка с нищетата, е поканен и на едноседмична подготовка в гръцкия клуб Анексартити, за който се състезава победителката при дамите Милена Велкова. 

 

---


Тагове: Йордан Петров
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени