Шрифт:

Ивет Лалова: Нямам търпение да стартирам. А защо не и в ‘Асикс Арена’?

Ивет Лалова: Нямам търпение да стартирам. А защо не и в ‘Асикс Арена’?
Най-бързите българи на 100 м - Лалова и Петър Петров. С 6.58 сек от зала ′Фестивална′ Петров е и рекордьор на страната ни на 60 м именно от зала "Фестивална′ през 1978 г.
13-11-2017 14:11 | Яна Касова

След зимата на 2009 г. Ивет Лалова отново влезе в зала „Фестивална”. Съоръжението вече носи името „Асикс Арена”. Но спринтьорката сподели пред BGathletic.com защо съоръжението няма нищо общо с това, в което Лалова израсна като атлет недалеч от дома й. През годините, в които зала „Фестивална” беше затворена за леката атлетика, Ивет натрупа много медали в колекцията си. Но именно в тази зала тя е бягала най-бързите си 200 м под покрив – 22.87 сек през 2004 г. (б.а. впоследствие анулиран заради леко пристъпване на коридора, официалният национален реорд на 200 м в зала на България е на Лалова от Мадрид 2015 г. - 22.91 сек). А сега тя преряза ленатата при откриването на съоръжението след основния му и първи ремонт от половин век насам.

 

- Ивет, израснала си в тази зала. Как се чувстваш отново да се върнеш тук?

- Влизам от миналото направо в бъдещето. Много интересен преход е, голям скок. Много съм развълнувана и щастлива, защото в тази зала в момента виждам бъдещето на нашия спорт, на нашата атлетика и то е много светло, много свежо, много чисто. А и всички тези деца, които са тук - те са нашето бъдеще. Ясно е – ще има лека атлетика и това е най-хубавата новина.

 

- Залата предполага ли самата ти да се подготвяш в нея, да стартираш на състезания?
- Виждам я прекрасна. Ние спринтьорите обичаме да бягаме на писта Mondo, защото е бърза и на нея се постигат по-лесно силни резултати. Но в същото време усещам, че въпреки своята бързина, тя е мека, което пък означава, че няма да бъде травмираща. И това позволява тренировъчна дейнсот на нея. Честно казано, иска ми се сега да направя тренировка, нищо че е неделя. Дотренира ми се, а какво по-хубаво от това условията да те мотивират.

 

- Твоето последно състезание в зала „Фестивална” беше през 2009 г.

- В интерес на истината, на последното си състезание тук се контузих. Направих разтежение на четириглавия бедрен мускул с разкъсване на сухожилието, което беше много лоша травма и ми коства няколко месеца възстановяване. Но това, разбира се, не беше по вина на зала „Фестивална”, беше си писано да се случи. Спомням си, че беше тъмно, студено, беше неприятно и затова това съоръжение, в което влизаме днес, няма нищо общо със старата зала. Много добре е направена и аз благодаря на всички, които са се постарали и си дадоха труда през всички тези години да се говори, да се пише, благодаря и на журналистите, че не спирахте да търсите отговорите какво се случава със зала „Фестивална”. И ето - днес сме тук.

 

- Как върви подготовката ти? Ще можем ли да те видим на състезание в „Асикс Арена”?

- Подготовката върви добре. Но и тежко, защото започна най-трудното от подготвителния сезон с двуразови тренировки. Тежко ми е, но съм много мотивирана. Чувствам се добре, защото тази година открих нова мотивация – дали покрай клуба, дали покрай децата, дали покрай това, че обръщам внимание на повече неща? Но тези неща, които често се страхуваме, че ще ни нарушат режима и ги отделяме, аз сега намирам в тях мотивация и се чувствам много добре. Нямам търпение да стартирам, може би това ще бъде още в началото на февруари. А защо не и тук?

 

Още по темата за „Асикс Арена” четете - ТУК


СНИМКИ от откриването на "Асикс Арена" разгледайте - ТУК

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ивет Лалова, Фестивална, Асикс Арена
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени