Шрифт:

Увеличиха двойно присъдата на Оскар Писториус

Увеличиха двойно присъдата на Оскар Писториус
24-11-2017 14:39

Параолимпийският шампион Оскар Писториус (РЮА) получи увеличение на присъдата.

 

Наказанието вече е 13 години и половина затвор. Върховният апелативен съд на РЮА увеличи чувствително присъдата на 31-годишния бивш бегач, който е съден за убийството на бившата си приятелка Реева Стеенкамп - на 14 февруари 2013 г.

 

Присъдата на южноафриканеца всъщност е 15 години, но от тях се приспада времето, което той вече прекара в затвора. До разглеждането на делото от Върховния апелативен съд се стигна, след като прокуратурата обжалва първоначалната шестгодишна присъда на Писториус.

 

Носителят на шест златни, един сребърен и един бронзов медали от параолимпийски игри застреля тогавашната си приятелка Стеенкамп през вратата на банята. През цялото време той твърдеше, че е помислил Реева за крадец.

 

Писториус вече „излежа“ 10 месеца, след което мярката бе заменена с домашен арест. После се стигна до обжалването от страна на прокуратурата, която прецени, че първоначалната присъда е твърда лека.

 

Бившият лекоатлет не бе в съда за произнасянето на днешната присъда на по-висока инстанция, а семейството на Стеенкамп заяви, че е доволно от новото решение на съда.

 

---


Тагове: Оскар Писториус
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени