Шрифт:

Най-голямото събитие в Дегу се случи - Болт с фаулстарт

Най-голямото събитие в Дегу се случи - Болт с фаулстарт
28-08-2011 15:20 | Яна Касова

Най-голямото събитие на световното първенство в Дегу вече се случи. И то, за съжаление е с негативен знак.

ЮСЕЙН БОЛТ пострада от безумното, въведено единствено с комерсиална цел, правило на ИААФ, според което бегачите нямат право на фаулстарт.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА на световната лека атлетика и дори на световния спорт сгреши веднъж, но фатално. Той направи фаулстарт във финала на 100 м и загуби право да защитава титлата си.

Хвърлен потник, вик. Това беше неговата реакция. А после - не може да си намери място от яд. Подобна беше и моята реакция, такава е била на милионите зрители пред екрана, на стадиона в Дегу.

От безумното правило пострада най-голямото представление на 13-ото световно първенство. То вече загуби блясъка си.

От 1 януари 2010 г. всеки фаулстарт е равен на дисквалификация. Въведение, което цели да не се губи телевизионно време. Комерсиализацията удари по диаманта си - финалът на 100 м при мъжете.

Младият Йохан Блейк (Ям) не се поколеба да защити реномето на Ямайка и спечели златото на 100 м. Стана най-младият световен шампион - на 21 г.

Колко радостен може да бъде той? Величието отпадна от битката по нелеп начин. А величието е негов приятел, негов спътник в ежедневните мъки на тренировките.

Болт иска да стане легенда. Ще стане ли такава без втора световна титла на 100 м? Може да стане, ако удължи времетраенето на кариерата си и задържане на убийствено висока спортна форма за още поне две години. Трябват му първите места на Олимпийските игри, но и на световното първенството в Москва 2013.

Юсейн, май няма да ходиш да играеш футбол. Ще трябва да бягаш, да бягаш много бързо.


Тагове: СП 2011, Юсейн Болт
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени