Шрифт:

Исинбаева призова колегите си да не се отказват от Пьончан

Исинбаева призова колегите си да не се отказват от Пьончан
06-12-2017 14:10

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева (Рус) призова руските спортисти да не се отказват и да продължат да тренират усилено след решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да не допусне Русия до участие на Зимните игри в Пьончан през февруари.

 

"Нашият отбор ще бъде под олимпийския флаг, коментира Исинбаева. - И най-важното нещо, което ми хареса от цялата тази сложна и несправедлива ситуация, че в края на Игрите всичко може да приключи и нашият отбор ще има възможността да дефилира под знамето на Русия по време на церемонията по закриването.

 

Разбрах също, че МОК иска да каже на целия свят - историята е затворена, всички руски атлети са отново проверени, няма държавна подкрепа. Това може да е кулминацията на целия този допинг епос около нашата страна, това може да бъде положителен момент в тази ситуация. Но обръщайки се към спортистите, искам да кажа, че те в никакъв случай не трябва да се отчайват и да продължат да се подготвят за Игрите в Пьончан.”

Самата Исинбаева не успя да завърши успешната си спортна кариера с участие на Олимпийски игри, след като целият атлетически отбор на Русия не беше допуснат до участие в Рио 2016. Причината беше също допинг обвинения на държавно ниво. 

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Елена Исинбаева, Русия, ЗОИ 2018, Допинг
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени