Шрифт:

Щипка какао в кафето – вълшебната комбинация за изумителна тренировка

Щипка какао в кафето – вълшебната комбинация за изумителна тренировка
08-12-2017 09:57
Трениращите отдавна знаят, че кафето може да им помогне много във фитнес залата, но учени установиха, че какаото може да накара тази освежаваща напитка да работи още по-добре.
 
Добавянето на щипка какао в чашата преди тренировка, води до по-голяма креативност и мотивация, наред със потискане на тревожността, която някои хора усещат при пиенето на кафе.
 
Самото какао има много полезни съставки. То е хранилище на фитонутриенти и се смята, че подобрява инсулиновата чувствителност, помага в борбата с различни ракови образувания и работи като протектор на нервните клетки, подобрявайки и работата им. В лабораторни условия е наблюдавано понижаване на кръвното налягане.
 
Учени от Калифорнийския университет също установяват, че епикатехините в какаото индуцират структурни и матаболитни промени в сърдечния и в скелетните мускули, което води до необичайна тренировъчна издръжливост и устойчивост срещу умора.
 
Как да се възползвате във вашата тренировка?
 
Добавянето на чаена лъжичка какао в чашата кафе е чудесна идея. Не само ще засилите положителните качества на кафето, като ободряване, фокус, мотивация и енергия, но и ще потиснете отрицателните като повишаване на кръвното налягане и чувствата за треперене и тревожност. Така ще подобрите представянето си във фитнес залата.
 
Какъв вид какао да използвате?
 
Не използвайте алкализирано какао! Макар, че е по-лесно за смесване, алкалите в него намаляват количеството на полезни феноли (съдържащи катехини), с което намалява и антиоксидантните свойства на какаото.
 
Източник: Framar.bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени