Шрифт:

Спорт и политика - влияят ли си

Спорт и политика - влияят ли си
09-12-2017 09:24

Има ли връзка между политическите пристрастия на мъжете и практикувания от тях спорт? 

 

Да, според британски учени, съобщава joinfo.ua. Те се допитали до 171 мъже на възраст от 18 до 40 години. Основните критерии за изследователите били честотата на спортните занимания и размера на доходите на анкетираните.

 

Мъжете са били питани също и дали подкрепят идеята за преразпределение на богатството и неравенството на социални групи.

 

Оказва се, че богатите застъпват идеята за господство на една класа над другите и много рядко при тях се появява „лявото“ желание за всеобщо преразпределение на ресурсите.

В изненада за учените се превръща пряката зависимост между времето за спортни тренировки и завоя „надясно“ в политическите възгледи. Според ръководителя на изследването Майкъл Прайс богатите и силни мъже по-често са склонни да защитават собствените си ресурси.

 

Любопитно е, че не толкова богатите финансово мъже, но пък физически здрави, също не виждат смисъл в преразпределението на богатството. Прайс също така твърди, че може да се търси връзка между индивидуалните черти на характера на мъжете, като нарцисизъм или стремеж към господство, със заниманията в спортната зала и „левите“ нагласи.

 

Източчник: noviteroditeli.bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени