Шрифт:

Три начина, по които компрометирате тренировката

Три начина, по които компрометирате тренировката
02-01-2018 16:38

Най-сетне сте събрали воля и сили и сте започнали да тренирате, за да се сдобиете с така желаното тяло. Въпреки усилията обаче, резултатът продължава да бъде незадоволителен. Ето къде най-често се греши в тренировките.

 

1. Обсебени сте от числата

 

Използването на крачкомер може да ви помогне да постигнете поставените цели, но е възможно също и да се обсебите от числата.

 

За следващата си тренировка се опитайте да скриете устройството и да се фокусирате върху начина, по който се чувствате. Проучванията също така установяват, че тези, които ръчно записват своята дейност, имат по-добри резултати от тези, които разчитат на крачкомери.

 

2. Мислите за Instagram

 

Снимките все пак имат своята стойност, но ако прекарвате цялото време във фитнеса, докато публикувате в социалните мрежи, трябва да се замислите защо изобщо сте там. Когато сте съсредоточени в тренировката, ефективността ѝ е по-голяма.

 

Плюс това, тревогите за начина, по който изглеждате за следващото селфи, могат да предизвикат физиологична реакция, която да засегне мускулите и сърдечния ритъм.

 

3. Не получавате достатъчно сън

 

Когато правите компромис с времето за сън, вредите на способността на тялото да възстанови мускулите. Това оказва негативен ефект и върху тренировката.

 

Възобновяването на клетките се случва по време на дълбокия сън.

 

tialoto.bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Тренировки, За здравето
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени