Шрифт:

Петима българи в тима ни за световното първенство в зала

Петима българи в тима ни за световното първенство в зала
23-02-2018 09:09

Петима българи ще участват на световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам (Вбр) между 2 и 4 март.

 

С покрити квоти за Острова отиват и Радослава Мавродиева (гюле) и Момчил Караилиев (троен скок). Те си осигуриха нормативи през измналата година.

 

Още трима от водещите ни атлети Габриела Петрова (троен скок), Тихомир Иванов (скок на височина) и Мирела Демирева (скок на височина) също ще стартират в Бирмингам след лична покана от ИААФ. Те са без покрит норматив, но от няколко сезона от ИААФ промениха регламента за големи първенства и допълват участниците и според мястото в ранглистата за сезона.

 

Демирева е четвърта в световната ранглиста за сезона, след като постигна 195 см в Карлсруе. Повече от нея тази годна са скачали само рускинята Мария Ласицкене – 204 см, Юлия Левченко (Укр) и Ващи Кънингам (САЩ) – по 197 см.

 

Габриела Петрова се приземи на 13.90 м за балканската титла в тройния скок в Истанбул и е 19-а в статистическото подреждане в дисциплината си за годината. Също в турския мегаполис Мавродиева спечели първото място със 17.85 м, което я нарежда на 13-а позиция в ранглистата на планетата.

 

Тихомир Иванов е 20-и в подреждането за 2018 г. в скока на височина с 228 см, а Момчил Караилиев – 21-и в 16.69 см в тройния скок.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: СП зала 2018, Радослава Мавродиева, Момчил Караилиев, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Мирела Демирева
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени