Шрифт:

Над 200 атлети бягат за 3-ти март в Мездра

Над 200 атлети бягат за 3-ти март в Мездра
02-03-2018 14:07

За 16-а поредна година навръх националния празник на България Мездра ще бъде домакин на Републиканския шосеен пробег „3 март”.

 

Предварителни заявки за участие в него са подали 15 атлетически клуба от цялата страна. В спортната проява ще се включат също възпитаници на ОФК Локомотив (Мездра) и на градските училища.

 

Очаква се в тазгодишното издание на шосеен пробег „3 март” да стартират повече от 200 атлети на възраст от 5 до над 30 години, между които и дузина медалисти от националните шампионати в зала и на отрито. Клубът домакин Атлет-Мездра ще бъде представен от 19 състезатели: Митко Ценов, Иво Балабанов и Александър Колов при мъжете, Ива Воденичарова при жените, Дева-Мария Драгиева при девойките старша възраст, Иван Драгановски при юношите младша възраст, Ива Митова и  Денис Владимирова при момичетата V-VI клас, Мелани Венциславова, Алекс и Кристиян Петровски при момчетата и момичетата III-IV клас, Димитър и Тони Воденичарови, Даниел Коловски, Магдалена Мирославова, Никола Стоичков, Ралица Йолова, Сияна Митова и Светлин Стоянов при момчетата и момичетата I-II клас. Поради служебни ангажименти няма да може да взема участие състезаващият се треньор Йоло Николов.    

 

Съгласно регламента участниците ще бъдат разделени в седем възрастови групи - момчета и момичета I-II, III-IV, V-VI и VII-VIII клас, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Те ще се съревновават на дистанции от 300 до 5000 м.

 

Наградният фонд на шосейния пробег е 2560 лв. Организатори на събитието са Община Мездра и СК Атлет. Официалното откриване е утре в 10:00 ч., а награждаването на призьорите по програма е в 12:30 ч.

 

Мирослав Гетов, MediaNews .bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Мездра
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени