Шрифт:

Напусна ни Теодор Гайдаров

Напусна ни Теодор Гайдаров
11-04-2018 19:22

Вчера на 74 години почина един от доайените на съдийството в леката атлетика Теодор Гайдаров. Макар и дълги години сразен от тежка болест, бате Тео (както всички го наричаха), със сетни сили и с голямо сърце и любов към нашия спорт помагаше до последен дъх в съдийството.

 

Роден на 03 декември 1943 година в София, Теодор е възпитаник на школата на Александър Ченгер в столичното дружество „Септември”. Добър спринтьор, той отрано се насочва към съдийството и съвсем млад се впуска в обслужването на всички атлетически състезания в столицата, а по-късно и в цялата страна.

 

Скоро трудът и интелектът му бяха оценени от ръководството на съдийската колегия към БФЛА. Той стана активен член на Бюрото на СК към БФЛА и отговаряше за разпределенията на на съдийските наряди за всички състезания от календара повече от четвърт век. Строг и принципен, бате Тео никога не отстъпи от правилното разрешаване на заплетените случаи във всеки един спорен момент от състезанията. Колко Балканиади, световни и европейски първенства, национални шампионати и Спартакиади, проведени у нас, минаха с активното участие на Гайдаров... Безброй са!

 

Преди известно време след несполучлива операция, за жалост, Теодор Гайдаров остана трудно подвижен. Но и това не го спря да отдава неуморно и без остатък сили и знания на любимия спорт. Последното му съдийстване на състезания по лека атлетика бе преди по-малко от година на Националния стадион „Васил Левски”.

 

С широката си приветлива усмивка Теодор Гайдаров имаше само приятели на стадиона. За вярната си служба той бе удостояван нееднократно със заслужени възпоменателни награди – както от БФЛА и съдийската колегия, така и от БСФС и ММС. Със сигурност той дълго ще липсва на колегите си – както от по-старото поколение съдии, но и на тези, които от скоро са се врекли в съдийското поприще.

 

Поклон пред светлата му памет!

 

Поклонението ще се извърши утре, 12 април, от 9:30 часа на Централните софийски гробища.

 

Екипът на BGathletic.com изказва най-искрени съболезнования на близките и приятелите на Гайдаров! 

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени