Шрифт:

Георги Иванов откри сезона с победа

Георги Иванов откри сезона с победа
29-04-2018 18:24

Националният ни рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов спечели първото си състезание за сезона на открито. Той триумфира в коронната си дисциплина по време на XI-ото поредно издание на традиционния турнир по лека атлетика на писта „Никола Вълчанов“ в Габрово.

 

Иванов тласа гюлето на 19.30 м в най-добрия си опит, като останалите му успешни бяха 19.00 м и 19.12 м.

 

В традиционния турнир на стадион „Априлов” участваха на 100 атлети от цялата страна във възрастовите групи момичета под 14 г., момичета и момчета под 16 г., юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Състезателните дисциплини бяха 100 м, 400 м, 600 м  и 1000 м и тласкане на гюле.

 

Патронът на турнира Никола Вълчанов, е един от големите габровски треньори по лека атлетика. Роден е в село Новачене, Софийско, завършил е ВИФ „Георги Димитров“ и от 1960-та година работи като треньор в ученическата спортна школа в Габрово. Негови възпитаници са бившите национални състезатели Йордан Мляков, Георги Мляков, Иван Стефанов, Стойко Недялков, Веселин Костадинов, настоящите треньори в ЛК ТОТ атлет - Михаил Кьошев и Красимир Гутев, както и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, който е бивш национален и балкански шампион на 400 м с пр.

 

Всички РЕЗУЛТАТИ от турнир „Никола Вълчанов” вижте - ТУК

 

---


Тагове: Георги Иванов, Габрово
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени