Шрифт:

Научен успех за Христо Стоянов

Научен успех за Христо Стоянов
04-05-2018 10:40

Атлетическият треньор инж. Христо Стоянов получи поредно признание в науката. Негов труд беше публикуван в американския сайт simplifaster.com. Медията е специализирана за изследвания и статии в помощ на треньорите по лека атлетика.

 

Редакторите на сайта са потърсили Стоянов с предложение да публикуват негов труд, след като са се зпозанали с неговите статии в научното списание на ИААФ „Нови изследвания в областта на атлетиката“ („New studies in athletics“). В изданието българинът има вече три публикации.

 

Статията на Стоянов в simplifaster.com разглежда въпроса „Дължина на крачката срещу честотата на крачката в достигането на максимална скорост”. Статята на английски език можете да прочетете – ТУК

 

Д-р инж. Христо Стоянов е един от най-изтъкнатите български треньори по лека атлетика. Основните дисциплини, в които подготвя състезатели са спринт, препятствени бягания, скокове, многобой и др. Негови състезатели са постигнали значими успехи в леката атлетика, като европейски шампион в зала на 400 м (Илия Дживондов), класиране в първите 10 на световни и европейски първенства (М. Христова, М. Димитрова, М. Гачевска, Цв. Станкулов, Ст. Георгиев), над 30 балкански титли, над 70 национални шампиони. Състезатели на Христо Стоянов са подобрявали 20 национални рекорда,от които 13 са непобедени и до днес. Д-р Христо Стоянов е автор на три монографии в областта на спринтовите бягания, има над 30 научни публикации, три от които са в едно от най-реномираните списания за лека атлетика „New Studies Athletics”, издавано от Международната федерация по лека атлетика.

 

---


Тагове: Христо Стоянов, Тренировки
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени