Шрифт:

Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон

Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон
Раздялата между Георгиева и Станкович доведе до проблеми.
29-05-2018 10:32

Европейската вицешампионка на 1500 м за девойки под 20 г. Лиляна Георгиева няма да се състезава този сезон.

 

Това заявиха от клуба, който тя поиска да напусне след зимата - Тракия (Пловдив). Спорът за състезателните права на Детето-чудо между Тракия и Актив 2013 (Пловдив), където в момента тренира атлетката, продължи няколко месеца.

 

„Всичко с Лиляна Георгиева щеше да се реши в нейна полза. Напрежението обаче ескалира на 19 май по време на турнира „Пловдив“, когато тя премина всякакви граници. Публично обиди треньорката си и направи неприличен жест към трибуните, където имаше състезатели, треньори и родители, дошли да гледат своите деца. Всеки трябва да носи последствията за своите действия“, заяви Лиляна Томова, председател на Тракия (Пловдив).

 

„Не става въпрос за моето его, а за това какъв пример дава на останалите един талантлив спортист, коментира досегашната треньорка на Георгиева - Радмила Станкович. - Лиляна Георгиева е голям талант, но тя изглежда не издържа на ранната слава. Тя направи въпросния жест, носейки националния екип на България и това е недопустимо. В нашия клуб има и други деца и те не бива да свикват, че всичко им е позволено. Цялата лекоатлетическа общност е скандализирана от нейното поведение и вече няма място за отстъпки.“

 

Адвокатката Антоанета Николова посочи, че дни преди турнира се е подготвяло споразумение, което щяло да освободи Лиляна Георгиева от ангажименти към Тракия, като й даде право да премине свободно в друг клуб. От нея се искало единствено едно публично извинение към Тракия и Радмила Станкович.

 

„Вместо това атлетката опита да се състезава на въпросния турнир с нерегламентирана заявка от името на клуба, а след доброто си бягане отправи грозния жест към Станкович. Сега вече подобно споразумение е невъзможно”, коментира Томова. 

 

Според правилника на федерацията до края на сезона Лиляна Георгиева може да се състезава единствено за клуба, в който има картотека. Ако от там не я заявяват за отделните първенства и турнири, няма как да бъде вписвана в стартовите листове.

 

Адвокат Николова заяви, че подписът под декларацията за картотекиране е на самата Лиляна Георгиева, а не на нейната майка, както предвижда правилникът на федерацията при непълнолетни деца.

 

„Тя обаче сама е подправила подписа на майка си, с което е създала документ с невярно съдържание. И сега няма как да иска да получи изгода заради собственото си нарушение“, каза Николова.

 

Още по темата: 

Детето-чудо: Спряхте ме, но няма как да ме откажете

 

---


Тагове: Лиляна Георгиева, Пловдив, Радмила Станкович, Клубове
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени