Шрифт:

Драгиева и Пейчев скочиха най-високо

Драгиева и Пейчев скочиха най-високо
17-06-2018 15:01 | Яна Касова

Елеонора Драгиева от Берое (Стара Загора) и Браян Пейчев от Спартак (Плевен) спечелиха титлите в скока на височина от националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. И двете злата за сметка на треньора Георги Гетов, който е отговорен за подготовката и на двамата атлети.

 

Драгиева се наложи в сектора при девойките със 165 см. Дъщерята на една от шестте български над 200 см в дисциплината – Емилия Драгиева, отпадна с три фаула на 170 см. С тази височина обаче се справи 44-годишната Венелина Венева-Матеева, участваща извън класирането. Венелина, която има личен реорд от 204 см, не успя да преодолее по-голяма височина.

 

Подгласнички на Елеонора станаха Преслава Пачеманова от Хеброс (Харманли) и миналогодишната шампионка Валерия Кадийска от Пауталия (Кюстендил), които поделиха второто място с индентични състезания и краен резултат от 160 см.

 

Браян Пейчев пък се наложи при юношите с личен рекорд от 200 см.  Габриел Митов от Спринт (Червен бряг) се класира втори със 195 см. Толкова записа и шампионът за 2017 г. Николай Янчев (Буркс 98), но един фаул повече на 190 см му отреди трето място.

 

Извън класирането в надпреварата участва и Михаил Иванов. Братът на Тихомир Иванов, също възпитаник на Георги Гетов, се справи с 213 см, което е негов личен рекорд.

 

РЕЗУЛТАТИ - ТУК

 

ФОТОГАЛЕРИЯ от I ден - ТУК

 

ФОТОГАЛЕРИЯ от II ден - ТУК

 

---


Тагове: НШ 2018, НШ 20 2018, Елеонора Драгиева, Скок височина, Венелина Венева, Георги Гетов, Михаил Иванов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени