Шрифт:

Да накараме детето да спортува с правилните думи

Да накараме детето да спортува с правилните думи
18-07-2018 15:52

Любовта към спорта се възпитава още от ранна детска възраст. Това го знаят всички. Но не всички разбират, че ако искате детето ви да спортува, макар и само за здраве, първото нещо е мотивацията с думи. Подходящите думи…

 

Искаш ли да си най-бързият в класа? Такъв въпрос би провокирал детето да поиска да го направи. В подкрепа на думите може да разкажете как вие сте били такъв като малък. Дори и да има малко художествена измислица…

 

Аз много обичам да пътувам по света, искаш ли и ти да видиш интересни места? Ако станеш добър спортист ще посетиш много държави, ще се запознаеш с много хора. Идеята за пътувания действа при всеки млад човек.

 

Ако станеш добър спортист ще бъдеш известен… Можеш да бъдеш звездата в класа или дори в училището за другия пол. Суетата се корени у всеки от нас още в детството.

 

Големите спортисти печелят добре, можеш и ти да го направиш… Дори и на малките деца е известно, че тенисисти, футболисти и много други спортисти наистина печелят много пари.

 

Има и още мотивиращи въпроси, но най-важното, разбира се, е самото дете да прояви интерес да спортува. Тогава вече ще се ориентирате към какъв спорт да го насочите. И още нещо – давайте му пример, децата копират родителите си.

 

Източник: noviteroditeli.bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени