Шрифт:

Льометр: Бях доволен от класирането си преди година

Льометр: Бях доволен от класирането си преди година
01-09-2011 20:10

Четвъртият от финала на 100 м в Дегу Кристоф Льометр (Фр) подписа нов 5-годишен договор със своя спонсор ASICS. Французинът ще носи шпайковете на японския концерн на Олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейо 2016. Льометр работи с ASICS от 2007 г. Спринтьорът беше лаконичен в отговорите си по време на официалното подписване на договора в Дегу. Кристоф ще бяга в сериите на 200 м на световното първенство утре.

- Доволен ли си от предствянето си на 100 м?
- Бях доволен преди година на европейското първенство, но ще има и друго такова представяне. (б.а. в Барселона 2010 Льометр спечели европейските титли на 100, 200 и 4х100 м).

- Ямайските спринтьори правят ли спринта по-труден за теб?
- Не, не. Те доминират от няколко години. Ако аз намалявам разстоянието с лидерите им, тогава нещата са добре. Искам да намалявам това разстояние, дори и Пауъл и Болт да са най-отпред. Напредвам стъпка по стъпка, подобрявам се.

- 200 м ли е основната цел?
- Чувствам се уверен на 200 м. Това е основната ми дисциплина. Ако нямах насрещен вятър на бяганията си тази година, щях да съм под 20 сек. Но ще бъда идеалната условия в петък, и аз чакам с нетърпение. Най-доброите коридори за мен са тези от пети до седми. На другите завоя е много остър, което значи, че не можеш да разгърнеш бягането си.

- Как минаха последните тренировки на 200 м?
- Първата тук мина добре. Направих няколко грешки, но ги поправихме.


Тагове: СП 2011, Кристоф Льометр
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени