Шрифт:

Хайке Дрекслер заравнява трапа

Хайке Дрекслер заравнява трапа
08-08-2018 23:11 | Яна Касова

Петкратна европейска шампионка и единствена до момента с толкова титли Хайке Дрекслер (Гер) отново е сектора за скок на дължина. И участва на седмо европейско първенство.

 

Но този път е като съдия. Великата атлетка не се притеснява да заравнява пясъчника на своите наследници и е в екипа на съдиите за континенталното първенство в Берлин. Тя беше в съдийската колегия и във финала на скока на дължина тази вечер, където спечели възпитаникът на Георги Помашки Милтиадис Тентоглу (Гър) с 8.25 м. Подгласници на гръка станаха Фабиан Хейнле (Гер) и Сергей Никифоров (Укр) - и двамата с 8.13 м.

 

За олимпийската шампионка от 1992 г. и 2000 г. Дрекслер това е четвърти международен шампионат по лека атлетика в Германия. От две години тя живее в Берлин и работи в здравноосигурителна компания, а в свободното си време тя се връща към любимата лека атлетика.

 

Дрекслер има общо пет олимпийски медала, като три от тях са в скока на дължина, а останалите в спринта. Титлите й са в хоризонталния скок. Тя е европейска шампионка на 200 м, както и четири пъти в скока. Германката е №3 във вечната ранглиста в скока на дължина със 7.48 м. Пред нея са само Галина Чистякова (СССР) – 7.52 м, и Джеки Джойнър-Кърси (САЩ) – 7.49 м.  

 

Още снимки - ТУК

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 


 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Хайке Дрекслер, Скок дължина
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени