Шрифт:

Да скочиш в трапа на Дрекслер

Да скочиш в трапа на Дрекслер
Снимки: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
09-08-2018 14:18 | Яна Касова

У нас казваме, че срамна работа няма. Но шампионите ни рядко извършват доброволен труд за спорта, направил ги звезди. Почти неразбираемо за нашата балканска мисъл е как една от най-великите ще заравнява пясъка в сектора за скокове. Е, факт. В един различен свят, в който уважават природата и събират пластмасовите бутилки разделно, а връщането на пластамасовата чаша от бирата ти ти носи 2 евро, не е срамно да извършваш доброволен и нискокласифициран труд.

 

Хайке Дрекслер (Гер) има две олимпийски титли, както и четири евроепсйки в скока на дължина. №1 на континента е била и на 200 м, т.е. общо пет златни медала. Има 7.48 м в скока на дължина, толкова колкото няма нито една състезателка в дисциплината на европейското първенство в Берлин. Но Хайке Дрекслер слага синя шапка на главата, ръкавици на ръцете и хваща греблото, за да заравнява пясъка след всеки скок на атлети, които едва ли някога ще достигнат и процент от успехите й.

 

Великата атлетка заравнява трапа и след скоковете на Милена Миткова в квалификациите на скока на дължина.

„Видях я. След като си тръгвах ѝ се усмихнах и тя ми кимна с усмивка, сподели Миткова пред BGathletic.com. - Има някаква особена енергия около Дрекслер. Голям спортист, а се държи толкова нормално. Страхотна! Това, че е доброволец и помага, показва колко голям човек е. Не само спортист!”

 

Защото преди да си спортист, преди да си звезда или легенда, преди да седнеш на VIP-ложата, ти си човек. Такъв, какъвто е всеки останал на този свят.  

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 


 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Хайке Дрекслер, Милена Миткова, Скок дължина
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени