Шрифт:

Към многобоеца с респект

Към многобоеца с респект
Шампионът в десетобоя Артур Абеле в прегръдките на талисмана Берлино.; Снимки: Getty Images
10-08-2018 17:05 | Яна Касова

Седем мъже и седем жени в България се бориха за националните титли в многобойните дисциплини. Малцина дори от атлетическото семейство биха назовали кои са шампионите ни за 2018 г. Освен треньорите и съдиите може би друг никой не е седнал да гледа състезанията на многобойците ни на стадион „Васил Левски” в София преди месец.

 

Но елате и вижте какво става на Олимпиащадион? В изминалите дни в Берлин бяха определени новите медалисти от европейското първенство в десетобой, за крал на Европа беше коронясан Артур Абеле (Гер). Вчера започна битката за короната в седмобоя. И никой не остана без публика. Германия се топеше в невиждана жега, но уважението към труда на многобойците е по-силно от страха от топлинен удар.

 

Програмата на многобойците е целодневна и няколко от дисциплините им се провеждат, когато няма никакъв друг екшън на стадиона. Но на трибуните има кой да ги подкрепя. В сутрешните сесии стадионът е най-пълен до състезателните сектори, в които са многобойците. Феновете не си тръгват докато не завърши последния опит на атлетите.

 

 

Да, в Германия сме. И няма нужда да говорим колко е пълен 75-хилядния стадион за вечерните сесии. Толкова публика леката атлетика може да привлече само в Германия, Великобритания и по Скандинавието. Спортни нации са.

 

В България дори нямаме 75-хиляден стадион. То и за какво ни е? Нали трябва първо да се научим да уважаваме спортистите си и на малките стадиони, на които се състезават. 

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 


 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Десетобой, Седмобой
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени