Шрифт:

Една игра на покер с Мирела Демирева

Една игра на покер с Мирела Демирева
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
11-08-2018 19:28 | Яна Касова

Не съм заставала пред летва, поставена на 2 м, със залог – европейски медал. Но си е чист хазарт да избереш тази кота да се включиш в състезанието на скока на височина на финала на първенство на континента, като си напуснал състезанието две височини по рано. Да гледаш отблизо как съперничките разпределят медалите на изумителните за днешните стандартни – 196 см и 198 см.

 

Но ако си Мирела Демирева, можеш да си го позволиш. Българката поигра на руска рулетка снощи, след като имаше един опит на 200 см, за да вземе медал, или да си тръгне неудовлетворена от Олимпиащадион в Берлин.

 

Едва ли има някой, следил състезанието, който да не е укорил Демирева за тактическия избор. Но пък, кажете, че не можем да вярваме на Мирела!

 

Колко от всички нас вярваха на Демирева, че отива да тренира в Холандия, за да скача 200 см? Сигурно малцина. Колко й повярваха, че ще жъне успехи в скока на височина, след като не беше особено впечатляваща за нея 2015-а - първата година при Маринус ван Лювен? Повярвахме ли й, когато ни казваше, че сривът след сребърния олимпийски медал се дължи на адаптацията към новия разбег, който ще я изведе до скокове над 200 см? Тогава вече вероятно повече са били скептиците. Но и да не сме й вярвали в тези етапи на нейната кариера, Мирела Демирева ни доказа, че върви по най-правилния път към най-големите висини в спорта.

 

Днес тя вече има и 200 см в биографията си, и олимпийски медал, и вече две поредни сребърни отличия от европейски първенства. Първата е, която притеснява непобедимата до скоро Мария Ласицкене. Да, Мирела я надви вече веднъж.

 

Сега дали да не й вярваме, когато ни казва, че не я интересува нищо друго освен първото място и малко й остава да скача още по-високо. Обясни, че с хазартната игра тренира и психиката си, защото пред нея стои само Олимпиадата в Токио. Да й вярваме ли, че скоро ще бъде №1? Аз й вярвам.

 

Още новини за Мирела Демирева - ТУК

 

СНИМКИ от успеха на Демирева - ТУК

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Мирела Демирева, Скок височина
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени