Шрифт:

Рекордът на Ком-Емине е на Кирил Николов

Рекордът на Ком-Емине е на Кирил Николов
07-09-2018 14:45

Емилиян Онуфриев, BGsprint.com

 
Днес се натъкнах на крайно любопитна дописка. Всъщност не точно текстов материал, а фотогалерия от... новия рекорд на Ком-Емине. Малко уточнение. Рекордьорите по трасето Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова познавам лично. Рекордите на това трасе ме интересуват, а как така не бях разбрал, че изобщо се атакува някой от тях? Не разбрах нито за намерението, нито за изпълнението.

После стана ясно. Не били компютри, а компоти. Имало "рекорд", обявен на 14 август, а времето му се разбра чак през септември. Източникът, внимание - Фейсбук. Този бездънен кладенец на знанието и снимките на котенца. Във всички случаи достатъчно авторитетен, за да накара доста медии с претенции да обявят новото "най-добро постижение" на Божидар Антонов.

Старият журналистически виц "Ако майка ти ти каже, че те обича, провери го от два независими източника", ме накара да потърся някакви доказателства за този успех. В информацията във Фейсбук се набляга на няколко неща - ние не сме комерсиални, аматьори сме, минахме 600 км евтино и чистим Родината. Вероятно заради това няма трак, по който може да се проследи "рекорда". "Вероятно" обаче ще има таблица с междинни резултати. 

Единственото "доказателство" е филм с единствена прожекция. Няма да има повече, тъй като хората зад проекта са заети.

Сега да поговорим сериозно. Въпросният младеж може и да е минал по трасето с по-добро време, но след като няма доказателство за това, нещата олекват. Говорих с няколко души и всички са на това мнение. Нещо повече - нито един от тях не се е вкопчил в рекорда на Дизела. Всъщност Божидар Антонов държеше рекорда точно преди Николов да го подобри с 21 часа. Пак без трак. А особено любопитно е, че беше получил помощ и от екипа на Дизела.

 

ДОЧЕТЕТЕ - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Кирил Николова, Планинско бягане
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени