Шрифт:

Нов регламент за участие и организиране на състезания

Нов регламент за участие и организиране на състезания
08-10-2018 13:22

Картотекираните към БФЛА състезатели не заплащат такса участие при участие в състезания, включени в спортния календар на федерацията, е упоменато в новия Регламент за организиране на състезания и включване на състезания в спортния календар на БФЛА, влизащ в сила от 1 ноември.

 

Друг акцент сред промените е, че проява, която не е в спортния календар, но се провежда на спортна база, стопанисвана или наета от БФЛА, организаторът заплаща обещетение. Такива бази например са Националния стадион „Васил Левски” и „Асикс Арена” в София. Стадионът е отворен за ползване от клубовете целогодишно, за което федерацията заплаща наем. След заплатен наем от федерацията „Асикс Арена” пък се ползва през зимните месеци.

 

Ето и пълният текст на новия Регламент за организиране на състезания и включване на състезания в спортния календар на БФЛА:

 

1. Заявка за включване на състезание в Спортният календар на Българска федерация лека атлетика за предстоящата година се подава от клуб член на БФЛА в определените от Федерацията срокове. Към заявката клуба домакин прилага декларация по образец.

 

2. Когато клубът организатор има седалище различно от мястото, на което желае да организира състезанието, към заявката се прилага и писмо за подкрепа от съответното кметство или собственика на спортната база.

 

3. Всички състезания включени в Спортния календар на БФЛА, се провеждат при спазване на състезателните правила на ИААФ и Наредбата за провеждане на състезанията от Държавния спортен календар на БФЛА.

 

4. На състезания, включени в Спортния календар на БФЛА, картотекирани състезатели не заплащат такса участие.

 4.1. Когато организаторът на шосейни бягания в рамките на едно състезание е предвидил няколко дистанции, то картотекираните в БФЛА състезатели участват без да заплащат такса на основната дистанция. Например, състезание включено с наименование  "маратон" или "полумаратон", такса участие на се заплаща за тези дистанции. Такива участници трябва да спазят всички останали изисквания на организатора на посоченото състезание.

 

5. Участието на чуждестранни състезатели на състезания включени в Спортния календар на БФЛА става само след разрешение от националната им федерация.

 

6. За прояви които не са част от Спортния календар на БФЛА, но се провеждат на спортна база, стопанисвана или наета от БФЛА, организаторът заплаща на Федерацията обезщетение в размер на ½ минимална работна заплата за всеки ден на ползване на базата.

 

За неупоменатите в настоящият  Регламент въпроси се прилага Наредбата за провеждане на състезанията от Държавния спортен календар на БФЛА 2017-2020 година.

 

Настоящият Регламент е приет от УС на БФЛА на 21.09.2018 година и влиза в сила от 1 ноември 2018 година.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: БФЛА, Клубове, Състезания
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени