Шрифт:

Яна Копчева: Олимпиадата беше различно състезание

Яна Копчева: Олимпиадата беше различно състезание
23-10-2018 13:14 | Яна Касова

След силен и дълъг сезон в сектора за тласкане на гюле Яна Копчева ще се отдаде на кратка и заслужена почивка от тренировките. Състезателката на Локомотив-Русе зае призовото шесто място в дисциплината си на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Арж). За подреждането й бяха взети опитите й от 15.24 м и 15.41 м. Отборът ни се завърна от Аржентина само преди два дни, а националната реордьора за девойи под 18 г. с 15.77 м Копчева сподели пред BGathletic.com как е видяла дебюта си под петте преплетени кръга.

 

- Яна, стабилно състезание в двата етапа в Буенос Айрес. Каква е твоята оценка за представянето ти?

- Състезанието беше тежко, доста трудно и с много силна конкуренция. Резултатът - мога да кажа, че можех много повече, но е задоволителен. Изигра ми лоша шега секторът, който беше много бърз. Опитах се и аз да бъда бърза. Загряващият сектор извън стадиона беше точно като за мен, но вътре... нещата не се получиха.

 

- Регламентът беше различен.

- Не виждам защо беше направено по такъв начин провеждането на състезанието, защото класирането пак щеше да е същото с по-силните резултати напред и по-слабите – назад. Но мога да кажа, че ме затрудни, не ме затормози. Добре се получи.

 

- Беше без треньорката си в Буенос Айрес. Отрази ли се липсата на Атанаска Димитрова на представянето ти?

- Да, отрази ми се по лош начин. Просто няма как нещата да вървят без човека до мен, защото и едната страна дава, но и другата. Aз бях сама в Буенос Айрес – толкова можах.

 

- Хареса ли ти да се състезаваш на Олимпиада?

- Да. Атмосферата беше много хубавa, много добре беше органзирано всичко. Това беше едно различно състезание, много по-различно от всички, на които съм участвала до сега.

 

- А сега – може би предстои училище?
- Да, завръщам се в училище. Малко ще почина от тренировки. Предстои зимния сезон, ще решим какво и как да правим. Надявам се в по-горната старша възраст нещата да тръгнат и да се развиват по-добре.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОИ 2018, Яна Копчева, Гюле
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени