Шрифт:

Проф. Жалов представя осмата си книга

Проф. Жалов представя осмата си книга
06-11-2018 10:46

Проф. Константин Жалов ще представи осмата си книга, посветена на успехите на представителите на Царицата ни – „Българските атлети в световния елит”.

 

Срещата с приятелите на леката атлетика и неуморният проф. Жалов е утре, на 7 ноември, от 13:00 часа в заседателната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

 

„След 5 години българската атлетика ще празнува своя 100-ен юбилей. Написах тази книга, за да увековеча ръководителите, атлетите и техните треньори , които прославиха България в целия свят с големите успехи в леката атлетика”, казва проф. Жалов.

 

В 374-те страници са разгледани успехите на атлетите ни на Олимпийски игри, световни и европейски първенства. Авторът е включил богата статистика, интервюта и исторически факти в книгата. В общо 37 интервюта атлети и треньори споделят интересни факти от кариерата си.

 

Приложени са пълни данни за участието, постигнатите резултати и класирането при участието на всички наши атлети от Олимпйски игри, световни и европейски първенства, а накрая са представени  „колортни” прякори на много от нашите атлети и треньори. Материали на Александър Вангелов, проф. Петър Бонов и проф Стефан Стойков също са включени в книгата.

 

 

---


Тагове: Константин Жалов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени