Шрифт:

Махат тартана от Националния стадион?

Махат тартана от Националния стадион?
08-11-2018 12:16

Лекоатлетическата писта на Националня стадион „Васил Левски” ще бъде премахната, ако се стигне страната ни да се кандидатира за световното първенство по футбол през 2030 г. Предвижда се кандидатурата да бъде заедно с останалите балкански държави – Гърция, Сърбия и Румъния.

 

За да отговаря на изисванията за провеждане на футболен Мондал, то едиин стадион трябва да бъде само за този спорт, т.е. без лекоатлетическа писта.  

„Единствената инвестиция за световното първенство по футбол ще бъде направата на два или три стадиона, оментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев. - Друга инфраструктура имаме - летища, магистрали, хотели. До 2030 г. имаме много време. До преди няколко месеца говорихме да се направи нов Национален стадион. Беше предвиден за около 30 000 зрители, сега ще вдигнем капацитета до 40 000, защото това е минималното изискване. Националният стадион за 30 млн. лева може да бъде приведен във вид, да се покрие изцяло, да се модернизира, да се премахне лекоатлетическата писта, така че да отговаря на стандартите за световно първенство. От там нататък остава още един стадион да се направи в някой от другите градове.”

 

Предстои да започне реновирането на стадиион „Академик”, който се предвижда да се превърне в основен тренировъчен и състезателен център по лека атлетика в София.  

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ММС, Красен Кралев, София, Футбол
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени