Шрифт:

Стамболова стана втора във фермерското състезание

Стамболова стана втора във фермерското състезание
17-12-2018 13:33

Европейската шампионка на 400 м и от 2006 г. и носителка на още три медала от световни и континентални първенства Ваня Стамболова се нареди на второ място във фермерското състезание на България.

 

Тя беше победена само от вокалиста на Д2 Деян Каменов–Дидо в четвъртия сезон на „Фермата“. Музикантът спечели и наградата от 100 000 лева.

 

Четвъртият и най-гледан сезон на „Фермата“ под мотото „Съединение“ завърши с уникален в историята на шоуто финален сблъсък между двама популярни участници на живо по bTV. Звездният финал на най-успешното издание на „Фермата“ събра рекордните над 1,5 милиона зрители пред екрана, които проследиха как Дидо от Д2 спечели три от четири битки и огромна зрителска подкрепа - 73% от вота на феновете пред малкия екран и финален резултат от 133 точки срещу 47 за Ваня Стамболова.

 

Двамата популярни участници се изправиха в два финални сблъсъка - въпроси по българска история от Алманаха и играта „Кутии“, в които музикантът взе категоричен превес над спортистката, след което спечели и по-висок зрителски вот.

 

Преди 101 дни 21 участници влязоха в изоставеното стопанство на дядо Петко, за да го възродят, за да открият корените си и да научат повече за традициите на прадедите си и българската история. Те започнаха състезанието за 100 000 лева разделени на две групи – тукашните българи и българите, живеещи в чужбина, с мисията да постигнат обединение. Равносметката, повече от три месеца след началото на „Фермата: Съединение“, е повече от обнадеждаваща – участниците намериха път един към друг, а емигрантите решиха, че ще опитат да изградят живота си отново в България.

 

 

---


Тагове: Ваня Стамболова
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени