Шрифт:

Александра: Не очаквах да съм тук. Пък и трета!?

Александра: Не очаквах да съм тук. Пък и трета!?
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
20-12-2018 22:29

Александра Начева сподели, че не е мислила, че ще бъде сред Най-добрите спортисти на България за 2018 г. След олимписйа титла за кадети в тройния скок и световно злато при девойките пловдивчанката се зистреля до трето място в Десетката.

 

„Изгубих думата си. Първо, не очаквах да съм тук в тази класация. Пък и на трето място – какво да говорим, коментира Начева. - За мен е огромна чест да съм в призовата тройка. Благодаря най-вече на моя треньор, че успя да ме подготви за първенствата, на които спечелихме медали. Благодаря на всички, които са гласували за мен, на Българска федерация по лека атлетика, както и на министерството на спорта. Благодаря и на моите родители, които винаги са ме подкрепяли. Най-сладкият медал е този от Младежките олимпийски игри, защото се очерта като реванш, след като победих състезателката, която взе златото на европейското първенство."

 

Наставникът на Алекс - Стойко Цонов, беше сред номинираните и за Треньор на годината – награда, която заслужи старши треньорът на женския национален тим по борба Петър Касабов.

„Цяла година хвърлихме много труд, много пот, имаше и травми, това не се вижда от хората, сподели Цонов. - Зимата не можахме, но лятото успяхме да се подготвим добре. Имахме аванс, защото Игрите бяха по-късно. Но за съхранение няма какво да говорим, защото Александра искаше този олимпийски медал. Това я съхрани.”

 

СНИМКИ от церемонията - ТУК

 

Подробности за Спортист на България за 2018 г. - ТУК

 

---


Тагове: Александра Начева, Троен скок, Стойко Цонов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени