Шрифт:

Треньор в ушите

Треньор в ушите
26-02-2019 12:23

Ако обичате да слушате музика, докато тичате навън или правите упражнения във фитнеса, знаете, че постоянно изпадащите от ушите слушалки и заплитащият се кабел не само са дразнещи, но могат да провалят ритъма на трениране.

Безжичните слушалки са добро решение, защото решават проблема с кабелите. А за спортуване има цяла категория продукти, които не само че стоят здраво във и около ушите, но и вършат повече от това да възпроизвеждат избраните албуми и плейлисти. Върховите модели имат биометрични сензори, които с помощта на изкуствен интелект помагат да напредвате по-бързо в това, с което се занимавате, чрез гласови команди и съвети в реално време. Ето колекция от няколко модела на различни производители, които са проверени и доказани, че вършат работа.

Monster iSport Victory

Може да не предлагат всички технологични екстри, но тези изключително леки (15 г) слушалки са удобни и издръжливи. С помощта на гумени „крилца“ и богат набор от „тапички“ те се закрепват здраво за ушите. С едно зареждане батерията им издържа 10 часа и въпреки че качеството на звука не е на топниво, те са водоустойчиви, а на кабела от дясната страна имат контролер за управление. Струват €75,35.

AfterShokz Trekz Air

Компанията AfterShokz е специализирана в безжични решения за градските лекоатлети. Тези слушалки използват технология за трансфер на звук през костите, по която звукът се пренася през скулите. Така ушите остават открити и можете да чувате градския трафик – нещо, което в много случаи може да се окаже животоспасяващо. Предимство е и това, че може да разговаряте с хората наоколо, докато спортувате, и да чувате команди, така че са едни от малкото, разрешени за участие в определени маратони. Тези слушалки са компактни и леки – 30 г, а управлението им е интуитивно. Но животът на батерията е кратък – до 6 часа, а цената е сравнително висока – €150.

Jaybird X3

Предходният модел – J2, е един от най-известните сред лекоатлетите. Новият модел е с усъвършенствани функции и умален размер. В комплекта са включени три различни размера гумени „перки“ и набор от силиконови и направени от мемори пяна „тапички“. Слушалките работят със собствено мобилно приложение MySound, благодарение на което сте уведомявани за това колко заряд в батерията има и дали увеличавате или намалявате темпото. Водоустойчиви и прахоустойчиви, X3 тежат 18 грама и могат да изкарат до 8 часа с едно зареждане. Струват €99.

QuaiFit Sport

С вградена памет от 8GB, тези слушалки комбинират фитнес тракер, музикален плейър и пулсомер. Работят и без смартфон, може да заредите на тях музика и предварително избрани планове за тренировки, като получавате информация и команди от виртуален треньор за напредъка. Приложението KuaiFit трансферира данните от тренировките в смартфона и пак през него може да стриймвате музика от смартфона. Тежат 31 г и изкарват до 7 часа с едно зареждане на батерията. Струват €160.

Bose SoundSport

Тежащите само 18 г слушалки осигуряват звука с високо качество, типичен за американския премиум бранд. Свързването им става за секунди, ако телефонът ви е с NFC връзка, а приложението Bose Connect позволява споделянето на музика и с два чифта слушалки, което е удобно, ако тичате заедно с някой друг. Серията SoundSport включва и втори модел – Pulse, който е с вграден пулсомер, при това много точен. Но животът на батерията не е много дълъг – 6 часа. Цената на стандартния модел е €126, а на този с пулсомер - €159.

LifeBEAM Vi

Представители на новото поколение техника, тези слушалки комбинират гласов треньор за тичане с хардуер на Harman Kardon. Вградено приложение с изкуствен интелект следи пулса и телесната температура, за да ви настройва в съответствие с нивото на подготовка и целите.

Ако усетят, че сте близо до ново постижение, Vi ще ви пришпори, за да дадете повече усилия. Също така може и да координира темпото в съответствие с пулса, а ако сте заседнали на едно и също време, ще ви даде съвети как да пробягате дистанцията по-бързо, в съответствие с терена и климатичните условия. Струват €166.

Jabra Elite Sport

Това са едни от малкото наистина безжични спортни слушалки, за разлика от другите модели, при които лявата и дясната са свързани с жица или твърда скоба. Освен минималистичния дизайн имат и предимството, че само с натискане на бутон могат да пропуснат околния шум, например ако се намирате на оживено кръстовище и искате да пресечете безопасно, или искате да водите разговор, без да ги сваляте от ушите. С едно зареждане изкарват до 4,5 часа, но кутията за съхранение е с вградена батерия, която увеличава капацитета с още 13,5 часа. Имат вграден пулсомер, стават за плуване, а придружаващото ги приложение ръководи тренировките ви на база на събраните биометрични данни. Но не са евтини - €200. И

Sn

Екстри: Слушалките Jaybird X3 работят със собствено мобилно приложение MySound, благодарение на което сте уведомявани за това колко заряд има в батерията.

 

Източник: списание "Икономист"

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени